ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ TOY ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ*

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ CAMPUS ΤΟΥ ΑΠΘ

Το Σάββατο 16.3.2024 μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κεντρικό campus του ΑΠΘ έγινε προσαγωγή, και τελικά σύλληψη, 49 ατόμων ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και πέντε φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου. Το γεγονός ότι φοιτήτριά μας κατέληξε κρατούμενη με κρίση πανικού στο νοσοκομείο μας ανησυχεί έντονα.

Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι είμαστε σε διαρκή συνεργασία και γνωρίζουμε καλά τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, γι’ αυτό και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για νέα παιδιά με ήθος, που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις σπουδές τους, συμμετέχουν στα κοινά ως ακαδημαϊκοί πολίτες και αγωνιούν για την εκπαίδευση και το μέλλον τους. Οι συντονισμένες προσπάθειες από τον Τύπο να συνδεθούν οι φοιτητές και φοιτήτριες με φανταστικές επικίνδυνες πράξεις («πυρηνικό ριφιφί») είναι αδιανόητες.

Σε μια εποχή που οι πρόσφατες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν εγείρει ζητήματα συνταγματικής τάξης και προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα, η σύλληψη των φοιτητών και φοιτητριών μας –στο πλαίσιο μιας συνεστίασης στους χώρους του πανεπιστημίου το Σάββατο της Αποκριάς– μόνο προβληματισμό και βαθιά περίσκεψη γεννά για τη στόχευση και τη σκοπιμότητά της.

Γι’ αυτό και προσβλέπουμε στην απόδοση δικαιοσύνης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

 

*Το ψήφισμα προσυπογράφεται από το σύνολο των διδασκόντων και διδασκουσών του Τμήματος

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki