Συνεργασία με τον κινηματογράφο: Ταινία The City and the city, film installation

Συνεργασία με τον κινηματογράφο: Ταινία The City and the city, film installation. Υπεύθυνη συνεργασίας: Χ. Μάντακα

Τον Οκτώβριο του 2019 οι φοιτήτριες Χαρά Γεωργάκη, Πετρή Καραδημητρίου, Κωνσταντίνα Μπάτζιου, και Σεμίνα Τσούμα εργάστηκαν ως βοηθοί σκηνογράφου ενδυματολόγου, των ενδυματολόγων Μάρλι Αλειφέρη και Βασιλείας Ροζάνα, στο πλαίσιο των γυρισμάτων του film installation The city and the city, σε σκηνοθεσία των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πασσαλή.
Συμμετείχαν στα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στα περίχωρα της πόλης, στην προετοιμασία, στην εικαστική επεξεργασία και στην ταξινόμηση των κουστουμιών, στην ένδυση των ηθοποιών (κάποιοι εκ των οποίων είναι φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου από την κατεύθυνση υποκριτικής) αλλά και στην κατασκευή φροντιστηριακών αντικειμένων, αποκομίζοντας έτσι μια πολύτιμη και χρήσιμη εμπειρία.
H ταινία έχει ως θέμα τα δεινά που υπέστη η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης τον προηγούμενο αιώνα και συνδέει το κομμάτι του παρελθόντος με την πόλη του σήμερα.
Την υλοποίησή της ταινίας έχει αναλάβει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (Momus).

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.