Η Αναστασία Χατζηλιάδου σκηνοθετεί και η Χριστίνα Θαλασσά κάνει τα σκηνικά και τα κοστούμια στο Εγώ είμαι ο τόπος σου

Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση Εγώ είμαι ο τόπος σου, μια site specific performance για την πόλη των Γιαννιτσών.

o_topos_sou_afissa

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον «Τουρμπέ» Γιαννιτσών (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου) στις 3,4 και 5 Ιουλίου. Ώρα προσέλευσης 21.15. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν με κρατήσεις στο τηλ. 6972167455.

 

Η θεατρική performance Εγώ είμαι ο τόπος σου είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ενός project που ξεκίνησε με στόχο τη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα σ’ έναν πολίτη και την πόλη του. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων-προβών, άνθρωποι της πόλης συγκέντρωσαν  και μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις  εμπειρίες τους για την πόλη των Γιαννιτσών.

Στην παράσταση, οι performer ως «διαμεσολαβητές» του παρελθόντος προσπαθούν να  συναισθανθούν τους ανθρώπους που πέρασαν από αυτήν την πόλη, από τη δημιουργία της μέχρι και σήμερα, ψάχνοντας για  το «αποτύπωμα» τους σε αυτήν. Μοιράζονται τις ιστορίες-διαδρομές αυτών των ανθρώπων ως προϋπόθεση της δικής τους ύπαρξης, για να μπορέσουν τελικά  μέσω της συλλογικής μνήμης να «δηλώσουν» και αυτοί τη δική τους παρουσία ως πολίτες τούτης της πόλης.

 

 

 • Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αναστασία Χατζηλιάδου
  Κείμενο-Έρευνα: Αγγελική – Γαβριέλλα Σαμψωνίδου
  Architectural video projection-video mapping – Σχεδιασμός φωτισμών: Στάθης Μήτσιος
  Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Θαλασσά
  Μουσική σύνθεση – στίχοι: Αβραάμ Παπαϊωάννου
  Μουσική εκτέλεση: Αβραάμ Παπαϊωάννου, Άννα Βέργου
  Οργάνωση Παραγωγής: Θεοκτίστη Παπαδημητρίου, Δέσποινα Χατζηκωνσταντίνου
  Φωτογραφία-σχεδιασμός αφίσας: Παντελής Πετρίδης

  Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Γρηγοριάδης Ζαχαρίας, Δημητριάδου Κατερίνα, Δοϊτσίνης Πέτρος, Πατσαβούδη Μαριάνθη, Ταφραλίδης Αργύρης, Ταφραλίδης Νίκος, Ταφραλίδου Χριστίνα, Τζούρου Σταυρούλα, Τσιγαρά Άννα-Μαρία.

 • Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995. Κεντρικός άξονας της καλλιτεχνικής του πορείας είναι η δημιουργική και κριτική συμβολή στην ποιοτική αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής τόσο της πόλης των Γιαννιτσών όσο και της ευρύτερης περιοχής. Στα 20 χρόνια δημιουργικής λειτουργίας του έχει ανεβάσει δεκάδες παραστάσεις δικής του παραγωγής, ενώ στον χώρο του έχει φιλοξενήσει και παραστάσεις άλλων θεατρικών σχημάτων. Από το 2001 λειτουργούν τμήματα θεατρικής έκφρασης και παιδείας για παιδιά και ενήλικες.

 

 

 

 

Back

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2021 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki