Διδάσκουσα: Ολυμπία Σιδερίδου

Σεμινάριο-συνεργασία του Τμήματος Θεάτρου με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστήμιου στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής

Τίτλος σεμιναρίου: Το θέμα του ελέγχου και τα μηνύματα του υποσυνείδητου κατά τη διάρκεια δημιουργίας ενός αυθόρμητου έργου τέχνης

Σύνδεσμος βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=WTriLnYRKmU

Στις 22/03/2022 και 29/03/2022 πραγματοποιήθηκε διήμερο σεμινάριο στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. από τη Μάρθα Γωγάκου, απόφοιτη του Τμήματος και υποψήφια διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής είναι “Το υποσυνείδητο ως μέσο έκφρασης της τυχαιότητας σε πειραματικές μορφές τέχνης” και έχει θεωρητικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα (Practice based research).

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΙ-ΧΡΩΜΑ με διδάσκουσα την Ολυμπία Σιδερίδου και την εποπτεία της Καθηγήτριας Σκηνογραφίας Λίλας Καρακώστα (εκ μέρους του Τμήματος Θεάτρου), με την καθοδήγηση του επιβλέποντα της διατριβής Άγγελου Φλώρου, Επίκουρου Καθηγητή (εκ μέρους του Τμήματος Τεχνών  Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου) και με την πολύτιμη βοήθεια των θεατροπαιδαγωγών  Άβρας Αυδή και Μελίνας Χατζηγεωργίου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες της κατεύθυνσης Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας του τρίτου και τέταρτου έτους σπουδών.

Κατά την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες κλήθηκαν, με τη χρήση πρωτότυπων τεχνικών όπως live καταγραφή και προβολή της συμπεριφοράς ρεόντων χρωμάτων πάνω σε κινούμενη επιφάνεια, να δημιουργήσουν ολιγόλεπτα βίντεο με ή χωρίς αφήγηση. Τη δεύτερη ημέρα έγινε η παρουσίαση και συζήτηση επί των έργων που προέκυψαν.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες κλήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων σε σχέση με το θέμα της δημιουργικής διαδικασίας και του ρόλου του υποσυνείδητου, οι απαντήσεις των οποίων θα καταγραφούν με σκοπό τη χρήση τους στη σχετική έρευνα της διδακτορικής διατριβής.

 

 

Back

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki