H Σοφία Ευτυχιάδου αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου 

H απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου Σοφία Ευτυχιάδου θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου

Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι δραματολόγος και κριτικός θεάτρου. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Έχει συνεργαστεί ως δραματολόγος με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την ομάδα Εν δυνάμει.

Σταθερή συνεργάτιδά της είναι η σκηνοθέτις Ελένη Ευθυμίου. Έχει επίσης συνεργαστεί ως δραματολόγος με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, τη Μαρία Μαγκανάρη και τη Γλυκερία Καλαϊτζή.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Συμβούλων των 48ων Δημητρίων με αρμοδιότητα τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του θεατρικού προγράμματος.

Το πρώτο της θεατρικό έργο Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων, που έγραψε σε συνεργασία με την Ελένη Ευθυμίου, ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2019).

πληροφορίες από τη Lifo

https://www.lifo.gr/now/entertainment/i-sofia-eytyhiadoy-einai-i-nea-anaplirotria-dieythyntria-toy-ethnikoy-theatroy

Back

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki