Σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος μετά την έκδοση του πρόσφατου ΦΕΚ (8-5-2021)

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

«Με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων , επιτρέπεται:

1.η διενέργεια με φυσική παρουσία από 10/5/2021 των πρακτικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/ σχολές σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.

2. η διενέργεια με φυσική παρουσία από 15/5/2021:

α) κλινικών ασκήσεων φοιτητών του πέμπτου, έκτου έτους και επί πτυχίω των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου τμημάτων/σχολών της ιατρικής,

β) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/σχολές. Περιλαμβάνονται και μαθήματα αθλητικών εφαρμογών (πρακτικών μαθημάτων) σε ΤΕΦΑΑ· ατομικά και ομαδικά εργαστηριακά μαθήματα στα τμήματα μουσικών σπουδών· εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και των εφαρμοσμένων εργαστηρίων τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών,

γ) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών όλου του β’ κύκλου (μεταπτυχιακά προγράμματα) των τμημάτων/σχολών, κατόπιν απόφασης Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ.

*

Ακολουθώντας την παραπάνω απόφαση του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ., και εν αναμονή σχετικής Κ.Υ.Α., το Τμήμα Θεάτρου προτίθεται να επαναφέρει (με προϋπόθεση την έγκαιρη λήξη της κατάληψης):

Α) την εκ του σύνεγγυς διδασκαλία των πρακτικών μαθημάτων του 8ου εξαμήνου: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Χ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΧΙ, ΦΩΝΗΤΙΚΗ-ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ ΙΙ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΧΟΡΟΣ IV, ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΙΙ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ III, ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για τα μαθήματα ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ και ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (που ήδη διδάσκονται).

Β) την εκ του σύνεγγυς πραγματοποίηση των πρακτικών πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών, καθώς και των πρακτικών ασκήσεων

Γ) Τα πρακτικά μαθήματα των άλλων εξαμήνων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί θα ξεκινήσουν διαδικτυακά, και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα ολοκληρωθούν εκ του σύνεγγυς τον Σεπτέμβριο.

Για να συμπληρωθούν οι 10 εβδομάδες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του εξαμήνου, στα μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου, θα χρειαστεί να γίνουν μαθήματα μέσα στον Ιούλιο καθώς και τον Σεπτέμβριο. Είναι αυτονόητο ότι τα μαθήματα που ήδη διδάσκονται θα ολοκληρωθούν διαδικτυακά.

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki