Ο Χάρης Πεχλιβανίδης καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Ο απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου Χάρης Πεχλιβανίδης εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων την άνοιξη του 2021.

 

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Πεχλιβανίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχοντας λάβει υποτροφία από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές µε τίτλο MA in Theatre: Devised Theatre στο Dartington College of Arts (UK). Έχει βραβευτεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Α.Π.Θ. µε το Βραβείο Αριστείας – Διεθνείς Διακρίσεις Αποφοίτων. Το 2021 ξεκίνησε το διδακτορικό του στο Τμήμα Θεάτρου με θέμα Όψεις του πολιτικού στο θέατρο ντοκουμέντο. Αναζητώντας τη «φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» στη σύγχρονη δραματουργία. Διδάσκει το μάθημα της κινησιολογίας/χορού σε ανώτερες δραματικές σχολές επί σειρά ετών. Από το 2007 έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και χορευτής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το 2012 συνδηµιούργησε την καλλιτεχνική κολλεκτίβα influx η όποια είναι η μοναδική παγκοσμίως θεατρική ομάδα που έχει βραβευτεί δύο φορές µε τη Διεθνή Υποτροφία Ίψεν του Ιδρύµατος Ίψεν της Νορβηγίας (Υπουργείο Πολιτισμού Νορβηγίας). Θεατρικές δουλειές της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στο Κ.Θ.Β.Ε., στο Εθνικό Θέατρο, στο Φεστιβάλ Αθηνών 2018, στο Διεθνές Φεστιβάλ Δηµητρίων, στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο (Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν), στο Θέατρο Volksbühne του Βερολίνου, στο Διεθνές Συνέδριο Ίψεν (στο Σκίεν της Νορβηγίας) και στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Ουάσιγκτον, Η.Π.Α.). Επίσης έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης µε το Κ.Θ.Β.Ε., το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας με ακόμα πέντε χώρες στο διακρατικό πρότζεκτ The ways of the heroes, το οποίο χρηματοδοτείται από τον οργανισμό Creative Europe. Τέλος, έχει σκηνοθετήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση Γυναίκες της Πέτρας (συνεργασία του μουσικού σχήματος Encardia καθώς και του πολυφωνικού σχήματος Πλειάδες).

Πληροφορίες από την ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων:

Επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή

 

 

 

Back

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki