Άβρα Αυδή και Μελίνα Χατζηγεωργίου, Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο

Το βιβλίο της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο: 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο, Μεταίχμιο, Αθήνα 2018,  προέκυψε μέσα από τη διδασκαλία των μαθημάτων Δραματοποίηση και Το θέατρο στο σχολείο κατά την περίοδο 2007-2016. Περιλαμβάνει τα καλύτερα σχέδια μαθημάτων με Δάσκαλο σε Ρόλο τα οποία σχεδίασαν και εφάρμοσαν με επιτυχία οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα παιδαγωγικό εργαλείο για όλους όσοι ασχολούνται με τη θεατρική παιδεία αφού πραγματεύεται την τεχνική Δάσκαλος σε Ρόλο, μια βασική τεχνική της μεθόδου του Εκπαιδευτικού Δράματος κατά την οποία ο δάσκαλος επιλέγει, σχεδιάζει και εφαρμόζει έναν ρόλο, στο πλαίσιο ομαδικού αυτοσχεδιασμού με μαθητές.

Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε θεατροπαιδαγωγούς, σε φοιτητές θεατρολογίας, δραματικών σχολών, παιδαγωγικών τμημάτων, και γενικά σε όλους όσοι ασχολούνται με τη θεατρική παιδεία και αποβλέπουν στην προαγωγή της δημιουργικής εκπαίδευσης.

Η Άβρα Αυδή και η Μελίνα Χατζηγεωργίου έχουν γράψει επίσης το βιβλίο Η τέχνη του ∆ράµατος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

 

Back

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki