ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

27 / 01 / 2021

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι το δοκιμαζόμενο και μονίμως υπο-χρηματοδοτούμενο ελληνικό Πανεπιστήμιο χρειάζεται προστασία, φύλαξη και περιφρούρηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χρειάζεται αστυνόμευση και επιτήρηση, ποινικοποίηση και καταστολή.

Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την πρόταση νόμου να εγκατασταθεί η Ελληνική Αστυνομία στα Α.Ε.Ι. Πιστεύουμε ότι μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει στην ομαλή λειτουργία της ακαδημαϊκής ζωής.

Είμαστε, όμως, ακόμα περισσότερο αντίθετοι με τη χρονική συγκυρία κατά την οποία επιχειρείται να επιβληθεί, με τρόπο βεβιασμένο, η παραπάνω πρόταση: σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται με δεκάδες καθημερινούς νεκρούς· σε μια περίοδο κατά την οποία τα ελληνικά Α.Ε.Ι. λειτουργούν ασθμαίνοντας «εξ αποστάσεως»· και τη στιγμή, τέλος, που, όχι μόνον συνελεύσεις πανεπιστημιακών οργάνων αλλά και η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχουν διακηρύξει την αντίθεσή τους.

Η βία γεννά μόνο βία και η βιασύνη είναι ολέθριος εχθρός της κριτικής σκέψης. Λύσεις για την προστασία και τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων μπορούν να βρεθούν. Καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την Κυβέρνηση να επιδείξει την πρέπουσα πολιτική γενναιότητα και να ανακαλέσει το νομοσχέδιο.



Η ανάρτηση ανήκει στην κατηγορία/ες:

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.