Our Stage – 4. Europäisches Bürgerbühnenfestival, Κρατικό Θέατρο Δρέσδης (Dresden Staatsschauspiels), 18-25 Μαΐου 2019

Υπεύθυνη συμμετοχής: Ιουλία Πιπινιά.

Το Τμήμα Θεάτρου προσκλήθηκε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ «Our Stage», το ευρωπαϊκό φεστιβάλ συμμετοχικού θεάτρου που διοργανώθηκε τον Μάιο στο Κρατικό Θέατρο της Δρέσδης με την υποστήριξη του δικτύου των θεάτρων της Ευρώπης European Theatre Convention (ETC) (https://www.staatsschauspiel-dresden.de/festivals/our_stage_buergerbuehnenfestival/).

Στο «Our Stage», μία κορυφαία εκδήλωση του «θεάτρου των πολιτών», συμμετέχουν επαγγελματικοί θίασοι, καλλιτέχνες, κοινωνικές ομάδες αλλά και μη-ηθοποιοί. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις, διαλέξεις, εργαστήρια, ημερίδες και συζητήσεις γύρω από τις σύγχρονες μορφές του εφαρμοσμένου και κοινωνικού θεάτρου (https://www.staatsschauspiel-dresden.de/download/11514/programmheft_our_stage_final.pdf). Το ΑΠΘ ήταν ένα από τα εννέα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα που παρακολούθησαν το Φεστιβάλ, έλαβαν μέρος στη Young Academy με παρουσιάσεις και συμμετείχαν σε εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις (https://www.staatsschauspiel-dresden.de/festivals/our_stage_buergerbuehnenfestival/rahmenprogramm/). Η συμμετοχή του Τμήματος Θεάτρου χρηματοδοτήθηκε από το Our Stage/Dresden Staatsschauspiels καθώς και από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Συμμετέχοντες

Φοιτητές/τριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σκηνοθεσίας-Υποκριτικής:
Ιωάννης Βαρβαρέσος, Ανθή Δίκα, Αργύριος Κοτινόπουλος, Χριστίνα Ντούκα, Ευανθία Στέφα, Δημήτριος Τσεσμελής

Διδάσκουσες:
Ιουλία Πιπινιά, Γλυκερία Καλαϊτζή

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της Ιουλίας Πιπινιά «A Visit to the Our Stage Festival: Participation, Inclusion and Sharing at the Bürgerbühne Dresden», The Historical Review/La Revue Historique, τμ. 16 (2019), σ. 35-53 (https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/historicalReview/article/view/22833).

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.