Ο Δημήτρης Φοινίτσης γράφει και σκηνοθετεί το: Τρεις αδελφές/ ένα χρόνο μετά

«3 ΑΔΕΛΦΕΣ / ένα χρόνο μετά» είναι ο τίτλος της νέας απόδοσης-διασκευής του  σκηνοθέτη Δημήτρη Φοινίτση επάνω στις Τρεις αδελφές του Άντον Παύλοβιτς Τσέχοφ «Οι τρεις αδελφές», για την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ. Για δέκα παραστάσεις, από τις 24 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου, στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, κάθε Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή.

afisa_FIN (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Η σκηνοθεσία τοποθετεί –χρονικά- το έργο ένα χρόνο μετά την Α΄ Πράξη στην άλλοτε πολύβουη κατοικία των Πραζόροφ και εστιάζει στην ακύρωση της προσδοκίας, βρίσκοντας την Όλγα, τη Μάσα και την Ιρίνα ολομόναχες, πλήρως αποκομμένες από τον κοινωνικό περίγυρο, να αναπολούν τα περασμένα –επισημαίνοντας, συνάμα, το αδιέξοδο της ύπαρξης και το ανεκπλήρωτο του έρωτα. Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες με κοινή επιθυμία, την ευτυχία, συνθέτουν τη σύγχρονη τοπιογραφία της ερημιάς και της χαμένης επαφής. Η μελαγχολία της ύπαρξης αμβλύνεται με στοιχεία ιλαρότητας, «φωτογραφίζοντας» τα αποτελέσματα της παρατεταμένης διαβρωτικής πλήξης επάνω στον ψυχισμό του ανθρώπου. Με αμεσότητα και προσήλωση στην ανάδειξη της ουσίας του κειμένου, η παρούσα σκηνοθετική ανάγνωση επιχειρεί να καταργήσει τη διάσταση του «τέταρτου τοίχου» και να συνομιλήσει απευθείας με την αλήθεια των ερμηνευτών. Τα τραγούδια που ακούγονται χωρίς μουσική, δεν είναι άλλα από ρώσικα στρατιωτικά εμβατήρια, ως απόηχος του αυστηρού πλαισίου ζωής που επέβαλλε ο στρατηγός πατέρας στο γυναικείο πληθυσμό του σπιτιού.

  • Απόδοση – διασκευή – σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
    Σκηνικός χώρος – ενδυματολογική επιμέλεια: Κωστής Μακάκης
    Μουσική διδασκαλία: Κωνσταντίνα Πάλλη
    Βίντεο: Νικολάι Ντορόζκιν
    Φωτογραφίες: Χρήστος Τσουμπλέκας
    Επικοινωνία: Φανή Καλαθάκη

    Παίζουν οι ηθοποιοί:

    Σοφία Δερμιτζάκη / Όλγα, Μικαέλα Κεφαλογιάννη / Μάσα, Ελένη Στρατάκη / Ιρίνα

    Ακούγονται οι ηθοποιοί:

    Γιωργής Τσαμπουράκης / Βερσίνιν, Αντώνης Περαντωνάκης / Τούζενμπαχ

Περισσότερα για την Ομάδα ΠρόΤΑΣΗ στο: https://protasi.org/

 

 

 

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.