Πάνω και πίσω από τη σκηνή στον Ρομπέρτο Τσούκο

Ο Μανώλης Καραγιαννόπουλος σκηνοθετεί, ο Νίκος Ράμμος και η Αντιγόνη Κλάδη παίζουν, ενώ μια πλειάδα τελειοφοίτων κάνουν τη δραματουργία, τη σκηνογραφία και τους φωτισμούς, στον Ρομπέρτο Τσούκο του Bernard-Marie Koltės, στο θέατρο BLACK BOX.

afisa-koltes

 

 

 

 

 

8, 9, 10, 15, 16,

17, 22, 23 και 24 Ιανουαρίου

Παρασκευή και Σάββατο στις 23:00
Κυριακή στις 21:00

BLACK BOX
Βασιλίσσης Όλγας 65
Τηλ. 2310829254

Έτσι κι αλλιώς, ένας χρόνος, εκατό χρόνια, το ίδιο κάνει· αργά ή γρήγορα όλοι θα πεθάνουμε, όλοι. Κι αυτό κάνει τα πουλιά να τραγουδούν, αυτό κάνει τα πουλιά να γελούν.

  • Ο γάλλος συγγραφέας, εμπνευσμένος από τη δράση του περίφημου Ιταλού κατά συρροήν δολοφόνου Roberto Zucco, μας παρουσιάζει την πορεία του δικού του χαρακτήρα από τη στιγμή της απόδρασής του από τη φυλακή μέχρι την εκ νέου σύλληψή του και τελικά την αυτοκτονία του.

    Τη στιγμή που παραδίδεται στην αστυνομία, ο Τσούκο συστήνεται ως ένας φονιάς. Είναι ένα άγριο ζώο, ένας δαίμονας, ένας απόκληρος κι όμως είναι ένας άνθρωπος ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Πώς γίνεται κάποιος φονιάς; «Με το παραμικρό σινιάλο μες στο κεφάλι τους, θ’ άρχιζαν να αλληλοσκοτώνονται. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο δεν χτυπάει, να, τώρα, το σινιάλο μες στο κεφάλι τους. Γιατί όλοι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν»: μας απαντάει.

    Η παράσταση θέτει ερωτήματα σχετικά με την κυρίαρχη ηθική, με τη φύση του ανθρώπου, τα ένστικτά του και προπαντός τη βία. Παρακολουθεί την πορεία μιας μονάδας μέσα στο όλον, του άτομου μέσα στην  κοινωνία, και ταυτόχρονα την αναπόφευκτη διαδρομή της ζωής προς τον θάνατο.

  • Mετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
    Σκηνοθεσία: Μανώλης Καραγιαννόπουλος-Δραγώγιας
    Δραματουργική ανάλυση: Εμμανουέλλα Κοντογιώργου, Ματίνα Παγουλάτου, Γρηγόρης Χατζηλαμπρινός
    Μουσική σύνθεση: Θάνος Σαρίγγελος
    Σκηνογραφία: Χρύσα Γκούμα
    Φωτισμοί: Μπάμπης Γκαμπεντάβα

    Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):  Χρύσα Γκούμα, Αλεξάνδρα Ιγνατίδου, Δανάη Κλάδη, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου, Ελένη Μαβίδου, Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Νίκος Ράμμος.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της παράστασης στο fb: https://www.facebook.com/Robertozucco.koltes/

 

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.