Πάνω και πίσω από τη σκηνή στο Ορυχείο Ίψεν

Mια νέα εκδοχή της βραβευμένης παράστασης Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει το λαό βασισμένη στο έργο του Ίψεν Ο εχθρός του λαού καθώς και σε γεγονότα που αφορούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, Για τρεις νύχτες στο πλαίσιο των 50ων Δημητρίων, τρεις άνθρωποι στη σκηνή ενός επιβαρυμένου χώρου έρχονται αντιμέτωποι με διλήμματα, επικαιρότητα, διχασμούς, ένα αιώνιο θεατρικό κείμενο και τα όρια της ελληνικής κοινωνίας.

oryxeio

 

5,6,7 Οκτωβρίου 2015
Ώρα 21:00

Maison Crystal, Νέα Παραλία
Τιμές εισιτηρίων 10 και 8 ευρώ.

 

Η παράσταση ξεκίνησε από μια πρόταση της Κορίνας Βασιλειάδου και του Χάρη Πεχλιβανίδη, με τον τίτλο Μin(d)ing Ibsen: An Enemy of the people meets the people, που είχε κερδίσει την Υποτροφία Ίψεν 2013 του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού Ibsen Scholarship του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας.

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης το χειμώνα του 2014 και βρήκε τη συνέχεια της σε μια διαφορετική παρουσίαση στο Σιέν της Νορβηγίας, πατρίδα του Ίψεν, το Σεπτέμβριο του 2014, μετά από πρόκληση και φιλοξενία του ιδρύματος Ίψεν. Στην τωρινή εκδοχή της, η παράσταση αποκτά νέα, διαφορετική θεατρική φόρμα, αυτή της διάλεξης-παράστασης (lecture-performance): Τρεις περφόρμερς – Γιώργος Τούλας, Χάρης Πεχλιβανίδης, Κορίνα Βασιλειάδου – αναλαμβάνουν να παραστήσουν μια σκηνική αναζήτηση γύρω από τα όρια της τέχνης, της πολιτικής και της επικαιρότητας.

Κατασκευή μάσκας: Μάρθα Φωκά

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.