Το Τμήμα Θεάτρου συμμετείχε στη 13η Prague Quadrennial, με το project Νερό, μια σύντομης διάρκειας παράσταση με έμφαση στο εικαστικό στοιχείο, όπου ο φωτισμός, η μουσική και η κίνηση βρίσκονται σε ένα συνεχή διάλογο.

Η ελληνική μυθολογία (Μέδουσα, Πήγασος, Ανδρομέδα, Περσέας) μπλέκεται με το αρχαίο δράμα, σε μια οπτική αφήγηση-διαδρομή, που ως σημείο εκκίνησης και άφιξης, έχει το ζήτημα της γέννησης του υδάτινου κόσμου.

To Νερό εκπονήθηκε από ομάδα φοιτητών της κατεύθυνσης της Σκηνογραφίας, με την καθοδήγηση του Απόστολου Βέττα.

  • Φοιτητές: Σωτηρία Βαρσάμη, Χάιδω Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σοφία Σαμαρτζίδου, Λήδα Σιμώτα-Ελ Τζαγιούζι, Μαρία Σταυράκη, Στεφανία Σταυρακάκη, Αναστασία Τεμηρίδου.

    Καθηγητές: Απόστολος-Φωκίων Βέττας, Κώστας Βόμβολος, Λίλα Καρακώστα, Ολυμπία Σιδερίδου.

    Δραματουργική πρόταση: Έφη Ζιώγα
    Μουσική: Κώστας Βόμβολος
    Βιολοντσέλο: Αμαλία Σάννη
    Φωνή: Αναστασία Μιροσνιτσένκο ή Βασιλεία Κενάνογλου
    Κίνηση: Ροδιά Βόμβολου
    Γραφιστική επιμέλεια εντύπου: Μαριέττα Πανίδου

Διοργανωτής της ελληνικής συμμετοχής στην Prague Quadrennial 2015 ήταν το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ) με επιμελητή τον Θάνο Βόβολη. Ένα -μικρών διαστάσεων- δωμάτιο στο σπίτι του Κάφκα ήταν ο διαθέσιμος χώρος για την παρουσίαση αρκετών πανεπιστημιακών τμημάτων (ΑΣΚΤ, Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π., Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.ά.). Για το λόγο αυτό επιλέχτηκε η λύση της παρουσίασης μέσω video. Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε κατά την παρουσίαση της στο θέατρο Κλειώ.


Το έντυπο της συμμετοχής του Τμήματος στην PQ 2015


Με το Νερό το Τμήμα Θεάτρου συμμετείχε επίσης σε φεστιβάλ στη Βενετία, το Κιλκίς, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα γι’ αυτές τις παραστάσεις εδώ.

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.