Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Θεάτρου με το Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης Elephantastico για τέταρτη συνεχή χρονιά, φοιτητές και φοιτήτριες του μαθήματος «Διδακτική: Θεατρικό Παιχνίδι» και «Διδακτική: το Θέατρο στο Σχολείο» (διδάσκουσα: Μάρθα Κατσαρίδου) σχεδίασαν και υλοποίησαν δύο θεατροπαιδαγωγικές δράσεις.

1.     Το θεατροπαιδαγωγικό εργαστήριο «Μυστήριο στο Βυζάντιο» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού  σε επιλεγμένες αίθουσες του Μουσείου το Σάββατο 12/5/18 και την Κυριακή 13/5/18. Στα εργαστήριο συμμετείχαν  μαθητές 11-12 χρόνων που, σε ρόλο ερευνητών  και μελών της κοινωνίας στα χρόνια του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού και με τη βοήθεια θεατροπαιδαγωγικών πρακτικών, καλούνταν να βρουν λύση στο μυστήριο που ξεδιπλώνεται μέσα από το μυθοπλαστικό σενάριο. Ταυτόχρονα  οι νεαροί συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τον χώρο του Μουσείου και την εποχή στην οποία τοποθετείται χρονικά η ιστορία.

Στη δράση συμμετείχαν οι φοιτητές: Γιώργος Γκρίνιας, Εύα Γιατσίδου, Κική Σισμανίδου, Χαρά Χαριπίδου.

2.  Το Κυνήγι χαμένου θησαυρού «Η εξαφάνιση του μαγικού φίλτρου» στο Πεδίο του Άρεως-Ανθοέκθεση. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε την Κυριακή 13/5/18 και απευθυνόταν σε παιδιά 5-12 χρόνων. Οι μικροί συμμετέχοντες, χωρισμένοι ηλικιακά σε δύο ομάδες, ακολούθησαν δύο διαφορετικές διαδρομές στο πάρκο, συνάντησαν φανταστικούς ήρωες, ξεναγήθηκαν στον κόσμο της «Ξωτικούπολης» και μέσα από θεατρικά παιχνίδια, παντομίμα, ρόλους και γρίφους  συνέβαλαν στην εύρεση του «μαγικού φίλτρου».

Στη δράση συμμετείχαν οι φοιτητές: Γιώργος Αναστασιάδης, Ειρήνη Αμπαρά, Κορίνα Βολιώτη, Πολυξένη Ζερβού, Αναστασία- Μαρία Κεραμιδά, Μαρία Κουτσοκώστα,  Σταύρος Μόσχης, Μάγδα Πανίδου, Παναγιώτης Τσουρουπίδης, Αστερόπη Χαριτίδου.

 

Back

School of Drama - Faculty of Fine Arts - Auth | 122 Egnatia Str, 54622 Thessaloniki | Τ +30 2310 992 123-25 | F +30 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 School of Drama - Faculty of Fine Arts - Aristotle University of Thessaloniki | Developed by LineaDesign

School of Drama – Faculty of Fine Arts – Aristotle University of Thessaloniki