Διδακτορική διατριβή

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα έχουν όσοι/ες πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
• Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
• Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
• Είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του Ν. 4485/2017.
• Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γίνονται δεκτοί/ές ως Υποψήφιοι/ες Διδάκτορες και μη κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Ως εξαιρετικές περιπτώσεις νοούνται υπότροφοι του Ι.Κ.Υ. για θεατρολογικές σπουδές, καθώς και κάτοχοι πέραν του ενός τίτλου προπτυχιακών σπουδών Α.Ε.Ι. Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή ισότιμων σχολών μπορούν να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι διδάκτορες μόνο εφόσον είναι κάτοχοι Δ.Μ.Σ. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση λαμβάνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος.


Αίτηση υποψηφιότητας


1. Ο/Ηυποψήφιος/α που ενδιαφέρεται για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής υποβάλλει σχετική αίτηση στη Γραμματεία του Τμήματος. Στην αίτηση αναγράφεται ο προτεινόμενος τίτλος και ο/η προτεινόμενος/η ως επιβλέπων/ουσα της Διδακτορικής Διατριβής, ο/η οποίος/α ανήκει σε όσους/ες έχουν δικαίωμα επίβλεψης Διδακτορικής Διατριβής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 39 του Ν.4485/2017 και το άρθρο 8 του παρόντος Κανονισμού.
2. Η αίτηση συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του/της υποψηφίου και από ερευνητική πρόταση 2000-4000 λέξεων, από την οποία προκύπτουν τα ειδικότερα ερευνητικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου, ένας πρώτος σχεδιασμός της έρευνας στο αντικείμενο που επέλεξε, ο βαθμός βιβλιογραφικής ενημέρωσης με αναφορές στη σχετική διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και η ικανότητά του/της να εκπονεί συνθετική ερευνητική μελέτη.
3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται 2 φορές τον χρόνο, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο, και αξιολογούνται εντός εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία λήξης της εκάστοτε προθεσμίας.


Κατάλογος περαιωμένων διδακτορικών διατριβών και διατριβών σε εξέλιξη


Τελευταία επικαιροποίηση στοιχείων: Σεπτέμβριος 2023.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [231.62 KB]

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.