Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Πέρα από τις θεατρικές παραστάσεις, μία ακόμη σημαντική δράση «εκτός των τειχών» του Τμήματος Θεάτρου αφορά τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αξιοποιώντας την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα του Τμήματος, τα προγράμματα αυτά εκπονούνται με τη συνεργασία διδασκόντων και φοιτητών με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης και απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Κοίτα με! Συνάντηση με τους πρόσφυγες του 1922 στη Νέα Αρετσού», Διαδραστική παράσταση σε δημόσιο χώρο, 2002

Το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. παρουσίασε την παράσταση «Κοίτα με! Συνάντηση με τους πρόσφυγες του 1922 στη Νέα Αρετσού», σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης και Ελπίδας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή που οργάνωσε ο Δήμος.

Διαβάστε περισσότερα

Άβρα Αυδή και Μελίνα Χατζηγεωργίου, Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο

Το βιβλίο της Άβρας Αυδή και της Μελίνας Χατζηγεωργίου Όταν ο δάσκαλος μπαίνει σε ρόλο: 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο, Μεταίχμιο, Αθήνα 2018,  προέκυψε μέσα από τη διδασκαλία των μαθημάτων Δραματοποίηση και Το θέατρο στο σχολείο κατά την περίοδο 2007-2016. Περιλαμβάνει τα καλύτερα σχέδια μαθημάτων με Δάσκαλο σε Ρόλο τα οποία σχεδίασαν και εφάρμοσαν με επιτυχία οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Φωνές της πόλης

Στη διάρκεια του ακ. έτους 2012-13 και 2013-14, το Τμήμα Θεάτρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, οργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φωνές της πόλης. Ιστορικές διαδρομές με θεατρικά δρώμενα το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα απέβλεπε, στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας, σε μια εκπαιδευτική δράση που θα έδινε την ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν βιωματικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης, να διερευνήσουν τις έννοιες της πόλης και του ενεργού πολίτη, να ενδιαφερθούν για τα κοινά, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, να αγαπήσουν την πόλη. Οι διδάσκουσες Άβρα Αυδή και Μελίνα Χατζηγεωργίου βραβεύτηκαν για τις Φωνές της πόλης με το Βραβείο Αριστείας (κατηγορία: «Σύνδεση με την κοινωνία») του ΑΠΘ.

Διαβάστε περισσότερα

«Όνειρα…»

Στις 22 Ιουνίου του 2011 το EΘΕΤ σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσίασε τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Όνειρα…», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Η τέχνη δίαυλος για την ένταξη των μεταναστών».

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΔΩΡΟΣ: Μια μέρα στο αρχαίο θέατρο

Ένα πρότυπο εκπαιδευτικό CD-ROM, με κινούμενα σχέδια και διαδραστικά παιχνίδια, για το θέατρο της αρχαιότητας. Ο Δημόδωρος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «MIMHΣIΣ: Tο θέατρο ανάμεσα στον Mύθο και το Δράμα», που εκπόνησε το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» με τη συνεργασία του Τμήματος Θεάτρου και φορέων από την Eλλάδα και το εξωτερικό, με χρηματοδότηση του προγράμματος CONNECT της EE.

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.