Εργαστήριο θεατρικής έρευνας και τεχνολογίας

Διευθυντής 2005-2012: Απόστολος Βέττας
Διευθύντρια 2012-2016: Έφη Σταμούλη
Διευθύντρια 2016- σήμερα: Λίλα Καρακώστα

Το Εργαστήριο Θεατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΘΕΤ) του Τμήματος Θεάτρου ιδρύθηκε με την απόφαση αρ. 14791/Β1, ΦΕΚ 238/Β/23.2.2005 του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του έργου «Αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Θεάτρου» (Επιστ. Υπεύθυνη: Ελένη Παπάζογλου, Ενέργεια 2.2.2 Κατηγορία Πράξεων 2.2.2.α «Προγράμματα Προπτυχιακών». Xρηματοδότηση: κατά 75% από το Eυρωπαϊκό Kοινωνικό Tαμείο μέσω του EΠEAEK II και κατά 25% από εθνικούς πόρους).

To ΕΘΕΤ στοχεύει στην υποστήριξη των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών όλων των γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος Θεάτρου, καθώς και άλλων Τμημάτων του ΑΠΘ, σε θέματα που σχετίζονται με τη θεατρική παράσταση ως αντικείμενο θεωρητικής προσέγγισης και ως πεδίο καλλιτεχνικών εφαρμογών. Παράλληλα, το ΕΘΕΤ στοχεύει στο ‘άνοιγμα’ του Τμήματος «εκτός των τειχών» του Πανεπιστημίου προς την ερευνητική κοινότητα και την κοινωνία. Αυτός ο στόχος εξυπηρετείται με δύο τρόπους: αφενός, με τη διάχυση και την ελεύθερη πρόσβαση, μέσω διαδικτύου, στο υλικό του επιστημονικού ερευνητικού έργου και των αποτελεσμάτων του· αφετέρου, με τη διοργάνωση καλλιτεχνικών έργων που παρουσιάζονται δημόσια.

Μέχρι σήμερα, το ΕΘΕΤ ανέπτυξε ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα θεατρολογικής κατεύθυνσης, που αρθρώνεται σε δύο επιμέρους δράσεις, δύο ερευνητικά προγράμματα σκηνογραφικής κατεύθυνσης, καθώς και μία σειρά θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που οργανώθηκαν με τη συνεργασία διάφορων πολιτιστικών φορέων αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των καλλιτεχνικών κατευθύνσεων του Τμήματος Θεάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το ΕΘΕΤ συμμετέχει συστηματικά και με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη διεθνή έκθεση σκηνογραφίας PRAGUE QUADRENNIAL. 

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.