• Σε αυτήν τη σελίδα του καινούργιου ιστοχώρου του Τμήματος θα φιλοξενούνται ανακοινώσεις για τις τρέχουσες δραστηριότητες και συνεργασίες των αποφοίτων μας, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, θεατροπαιδαγωγικές και επιστημονικές. Η προσοχή μας στρέφεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά βεβαίως όχι αποκλειστικά, σε χώρους και ομάδες, που δεν διαθέτουν τα επικοινωνιακά μέσα των μεγάλων θιάσων, σε δραστηριότητες, που συχνά (ή αλλιώς) μένουν στην αφάνεια.

    Επομένως, για να θυμούνται οι παλαιοί, αλλά να μαθαίνουν όλοι, ω! απόφοιτοι και απόφοιτες, ΜΗ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ! Αν δεν μας ενημερώνετε, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις δράσεις σας!

  • rss32

     

      Στείλτε μας τα νέα σας

    https://www.facebook.com/thea.apof

     

Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023 του Δήμου Θεσσαλονίκης

Μια πλειάδα αποφοίτων του Τμήματος Θεάτρου συμμετέχουν σε παραστάσεις και καλλιτεχνικές δράσεις της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2023 του Δήμου Θεσσαλονίκης (17 Μαρτίου-31 Μαΐου).

Ανανεωμένος, διευρυμένος και πιο εξωστρεφής υλοποιείται φέτος ο θεσμός «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης με την πολύτιμη συνεισφορά και γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεάτρου. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 22 θεατρικά σχήματα της πόλης, με παραγωγές, πολλές από τις οποίες αποτελούν πρεμιέρες, άλλα και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Στις περισσότερες από αυτές τις δράσεις συμμετέχουν απόφοιτοι και απόφοιτες του Τμήματος. Διαβάστε περισσότερα

Μόλλυ Σουήνη – Θέατρο Αυλαία

Οι απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα και Ράνια Υφαντίδου σκηνογραφούν, ενώ οι Μαρία Μουστάκα και Μαρία Σιδηροπούλου συμμετέχουν σε διπλή διανομή στην παράσταση ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ, στο ΑΥΛΑΙΑ, Θεσσαλονίκη στις 8 & 9 Ιουνίου 2022.

Η Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων ανεβάζει το Αντόνιο ή το μήνυμα της Λούλας Αναγνωστάκη

Η Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων ανεβάζει τo Αντόνιο ή το μήνυμα της Λούλας Αναγνωστάκη στον πολυχώρο String Theory (Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α)

Ο Χρήστος Θεοδωρίδης σκηνοθετεί και συνυπογράφει τη δραματουργία μαζί με την Κορίνα Χαρίτου, και η Ξένια Θεμελή επιμελείται τη χορογραφία.

 

Διαβάστε περισσότερα

Transcendance – αγωγός τέχνης στη Θεσσαλονίκη

O Nικόλας Nικητάκης εν μέσω πανδημίας δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το χώρο Transcendance – αγωγός τέχνης, που φιλοξενεί σεμινάρια, προβολές, παραστάσεις κ.ά.

 

“Ένας χώρος τέχνης μπορεί να λειτουργήσει ως αγωγός που συνδέει τη ζωή με τη στιγμιαία μα αναγκαία υπέρβαση της”.

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω και πίσω από τη σκηνή στο Φουέντε Οβεχούνα του Εθνικού Θεάτρου

Η Ελένη Ευθυμίου σκηνοθετεί, η Σοφία Ευτυχιάδου είναι συνεργάτιδα δραματουργός, η Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη κάνει τα σκηνικά και ο Γιώργος Κριθάρας και ο Δημήτρης Φουρλής παίζουν στο έργο του Λόπε δε Βέγα Φουέντε Οβεχούνα που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο.

Διαβάστε περισσότερα

«Μένουμε σπίτι; Ασφαλείς; Αόρατοι συμπολίτες μας»

Η Αναστασία Χατζηλιάδου σκηνοθετεί τη  διαδραστική – περιπατητική παράσταση με τίτλο
«Μένουμε σπίτι; Ασφαλείς; Αόρατοι συμπολίτες μας»

Οργάνωση Παραγωγής: MSF Urban Spaces – ομάδα Θεσσαλονίκη

13 και 14 Νοεμβρίου 2021
Δαγκλή και Τσόπελα στις 12:00

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Βωλάξ: Προς Αναζήτηση Εδάφους της Άννας Τζάκου/ ομάδα Geopoetics

Στον απόηχο μιας πανδημικής περιόδου η απόφοιτος Άννα Τζάκου και η ομάδα Geopoetics  στρέφουν την παραστατική τους έρευνα στο αγροτικό και γεωλογικό τοπίο των Πάνω Μερών της Τήνου. Τρεις καλλιτέχνιδες του θεάτρου και του χορού, δύο εικαστικοί και μια κινηματογραφίστρια εγκαταλείπουν τον καλλιτεχνικό βόμβο της μητρόπολης  για να εξερευνήσουν το Τηνιακό τόπο ως μια επιστροφή σε μια θεμελιακή κατάσταση του «είμαι».

17 – 27 Οκτωβρίου, Τήνος

Το Τηνιακό τοπίο ως μυθικό αφήγημα του παρόντος
Ένα παραστατικό εργαστήριο σώματος και τοπίου 

Stonelines (2018), performer Άννα Τζάκου, photo by Γιάννης Μπαριτάκης

Διαβάστε περισσότερα


 

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.