Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre

Η Δηιάνειρα, γυναίκα του μυθικού Ηρακλή, περιμένει με αγωνία τον σύζυγό της, ο οποίος δεν έχει ακόμα επιστρέψει από τον τελευταίο του άθλο. Αντ’ αυτού εμφανίζεται ο κήρυκας Λίχας αναγγέλοντας την επιστροφή του ήρωα. Την προσωρινή χαρά της Δηϊάνειρας ακολουθεί η αμφιβολία, καθώς ο Λίχας φέρνει μαζί του ως αιχμάλωτη του Ηρακλή την όμορφη βασιλοπούλα Ιόλη. Ό,τι ακολουθεί είναι απλώς (αρχαία) ελληνική τραγωδία.

Ο Τριαντάφυλλος Μποσταντζής σκηνοθετεί και η Ιωάννα Λιούτσια μεταφράζει και παίζει σε μια εκδοχή ενός σπάνια παιγμένου έργου του Σοφοκλή.

afisa

 

Χώρος: WE
(Λεωφόρος Γ’ Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη)
Ημερομηνίες παραστάσεων: Τετάρτες του Μαρτίου (9,16,23,30/3/2016)
Ώρα έναρξης: 22.00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων:
8 ευρώ (γενική είσοδος)
5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων,ατέλειες, ΑμΕΑ)

 

Η διάψευση των προσδοκιών της Διηάνειρας όπως αντιπαραβάλλεται με τη διάψευση των προσδοκιών του ελληνικού ονείρου της δεκαετίας του ’90. Ακούγοντας “επιτυχίες” της εποχής αποκαλύπτονται “ρωγμές” της τραγωδίας.

Η ομάδα Svoradov Theatre δραστηριοποιείται από το 2014 στον χώρο των παραστατικών τεχνών, ενώ ασχολείται με την ποίηση, τη μουσική και τα εικαστικά, σε θεωρητικό αλλά κι εφαρμοσμένο επίπεδο, με συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ (Αισχύλεια, A for Art festival, Φεστιβάλ “Βγάλτε τις μάσκες”, φεστιβάλ ΑΝΑΚΑΤΑ, Bob festival). Η παράσταση “Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance” αποτελεί μετεξέλιξη του project “Τραχίνιες unplugged” που παρουσιάστηκε στο BIOS, στα πλαίσια του διαγωνισμού Scratch Night του Bob festival το 2015.

  • Μετάφραση και Performance: Ιωάννα Λιούτσια
    Ενδυματολογική επιμέλεια: Svoradov Theatre
    Επιμέλεια βίντεο: Μιχάλης Γιαγκουνίδης
    Διασκευή, Σύλληψη: Τριαντάφυλλος Μποσταντζής
    Φωτογραφίες: Ιωάννης Γρηγοριάδης
    Μουσική: 90’s mix

 

 

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.