Πάνω και πίσω από τη σκηνή στο Με χτύπησε στις 2.45

Το Με χτύπησε στις 2.45 ξεκίνησε ως ένα δεκάλεπτο δρώμενο, βασισμένο στο βιβλίο της Ελεονόρ Μερσιέ, Je suis completement bettueπου παρουσίασε η απόφοιτη σκηνοθέτης Ελένη Ευθυμίου, μαζί με την ηθοποιό Βασιλική Τρουφάκου, τον Ιούνιο του 2012, στο Φεστιβάλ Μπέργκμαν της Στοκχόλμης. Βοηθοί σκηνοθέτη ήταν η Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα και Κίρκη Καραλή, ενώ στη δραματουργία συνεργάστηκε η Αναστασία Τζέλλου. Η ελληνική ομάδα πήρε μέρος στο φεστιβάλ, εκπροσωπώντας τα Δημήτρια, σε μια σπονδυλωτή παράσταση με τίτλο I was hit at fourteen fortyfive, μαζί με ομάδες προερχόμενες από δέκα μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα, μέλη του δικτύου Mitos 21, που έπαιξαν η κάθε μία στη γλώσσα της.

Το δρώμενο αυτό αποτέλεσε την αφετηρία για την παράσταση Με χτύπησε στις 2.45, που ανέβηκε λίγους μήνες αργότερα από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη. Στην παράσταση αυτή τους φωτισμούς ανέλαβε η Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη, ενώ στη σκηνή ανέβηκε ως ηθοποιός και η Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση που επικεντρώνεται στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης των γυναικών. Το έργο δεν είναι αφήγηση, δεν είναι ντοκουμέντο, δεν είναι μανιφέστο. Είναι ένα χορικό, με αποκαλυπτικές φωνές που μιλούν για τη βία εντός ή εκτός γάμου, αλλά επίσης για την εξουσία, την ντροπή, τον φόβο και την αγάπη.

Με χτύπησε στις 2.45 (Σουηδία)

  • Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
    Βοηθοί σκηνοθέτη: Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα και Κίρκη Καραλή
    Δραματουργική συνεργασία: Αναστασία Τζέλλου
    Κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπαση

    Παίζει η Βασιλική Τρουφάκου

Δείτε την παράσταση στο youtube:

 

Με χτύπησε στις 2.45 (Ελλάδα)

  • Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
    Σκηνικά-κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπασση
    Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
    Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα
    Δραματουργική συνεργασία: Αναστασία Τζέλου
    Μετάφραση κειμένων: Νικηφόρος Παπανδρέου
    Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Ελένη Δημοπούλου, Στάθης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Μπιρμπίλη Καραλέκα, Χρήστος Παληογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου, Αναστασία Χατζάρα κ.ά.

Δείτε την παράσταση στο vimeo:

 

Επιστροφή

Τμήμα Θεάτρου, Σχολή Καλών Τεχνών, Α.Π.Θ. | Εγνατία 122, 54622 Θεσσαλονίκη | Τ 2310 992 123-25 | F 2310 992 126 | info@thea.auth.gr

© 2024 Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. | Σχεδιασμός & κατασκευή ιστοσελίδας LineaDesign

Τμήμα Θεάτρου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.